Tokyo'ya hazırlık!

Her Çin'e gidişimde "Acaba bu sefer Japonya'ya geçebilir miyim?" diye düşünürdüm. İlkinde kimseyi gelmeye ikna edemedim ve yalnız gitmeye cesaret edemedim. İkincisinde Tokyo'daki büyük felaket gerçekleşti. Üçüncüsünde yine kimseyi ikna edemedim. Ama kendimi ikna edebildim :)
Çin'de bir haftalık bir tatil vardı. Turlar çoktan dolmuştu. Bütün Çin'e tatil olunca... Uçak bileti fiyatı tatil yaklaştıkça artıyordu.
Annesi Japon olan bi arkadaşım, Tokyo'da bir hostel adresi verdi. Güvenilir bir yer olduğunu söyledi. Yatacak güvenilir bir yer bulduğuma göre, "neden olmasın?" dedim ve kararımı verdim :)

Uçak biletimi internetden satın aldım. Shanghai'dan Tokyo'ya. İşe yarar mı bilmiyorum ama sitenin adresini vereyim: http://english.ctrip.com

Hostel'e mail ile rezervasyon yaptım.http://ace-inn.jp

Vize için yapmam gereken bir şey olup olmadığını araştırdım. Gerek yoktu. Ülkeye girerken 90 günlük vize alınabiliyordu.

Sonra Tokyo da nereleri gezip görmem gerektiğini araştırmaya başladım. Aklımda sadece Japonya'ya gitmek, metrodan çıkan insanların arasına karışmak, Japonca konuşmak, Sailor Moon da sık sık gördüğümüz Tokyo Kulesi'ni görmek ve Akihabara'ya gitmek vardı. Ama biraz araştırmak lazım değil mi? Wiki Travel ve arkadaşların tavsiyeleriyle şöyle basit bir liste oluşturdum.
  • Tokyo Tower
  • Akihabara
  • Shinjuku
  • Harajuku
  • Shibuya
  • FujiQ
  • Roppongi
Vee.. Gezimi şans eseri inanılmaz eğlenceli bir hale çevirecek bir şey yaptım. Tokyo'ya gideceğimi bir sitede paylaştım. Lang-8 adında bir dil değişim sitesi. Öğrenmek istediğiniz dilde birşeyler yazıyorsunuz, anadili o olan insanlar gelip yazınızı düzeltiyorlar. Siz de başkalarının yazdığı Türkçe yazıları düzeltiyorsunuz. Hoş ve faydalı bir site. Biletimi aldıktan sonra "Tokyo ya geliyorum! Ne yapsam?" diye ufak bir yazı yazdım. Yazımı düzeltenlerden biri ayrıca bana yardımcı olmak istediğini yazmış. Mana adında tatlı bir kız. Daha önce Türkiye'gelmiş ve çok sevmiş. Bana telefon numarasını ve adresini verdi. Ben de ona kalacağım oteli söyledim.
Bavul, çanta hazırlama işinde hiç iyi değilim! 3 defa çine gittim, yine bavul ağırlık sınırını aştı, yine hiç giymeden getirdiğim eşyalarım oldu. 6 günlük Japonya gezisi için de durum farksızdı. Çinli arkadaşım Vera'nın yardımıyla küçük valizime ancak sığabildim!
O aksam heyecandan neredeyse hiç uyuyamadım... Normalde uykusuz olduğumda suratsız, çekilmez bir insan olurum. Ama kalktığımda gayet enerjiktim ve etrafıma gereksiz gülücükler saçıyordum ^_^
Haydi hayırlısı...

4 yorum:

Berre dedi ki...

Ay, bir dakika, gittin mi gitmedin mi :D Nerede bu yazinin devami, burada kesilir mi :)

matrixsakini dedi ki...

Berreeeee~

Gittimmmm ^_^ Bi türlü yazamadım ama niyetine girdim bakalım. Altyazı işime dönmese bari...

Adsız dedi ki...

2 anime izleyen (ki biri %100 sailor moon oluyor) Japonya aşığı(!) oluveriyor ve de ne garip soluğu hemen Japonyada alabiliyor. hayli entersan. ya dunya kuculdu ve ucuzladı yada sizler gizli zenginlerdensiniz bilemedim..
yanlız 1-2 anime izlemeyle tee dunyanın obur ucuna yolculuk yapılabiliyorsa, bizim gibi senelerdir animasyon izleyenler şimdiye heralde Japon konsolosu ozel ucagıyla filan davet edilmişti.

matrixsakini dedi ki...

Kıskanmayalım lütfen...
Umarım birgün sen de gitme imkanı yakalarsın. Dünya gerçekten küçük. Ve gerçekten istersen yapamayacağın birşey yok :)

Yorum Gönder